Snättringe SK firade 90 år

I söndags firade klubben 90 år på ett sommarsoligt Lida. Det blev en härlig dag med tårta, aktiviteter, middag med tal, modeshow samt utmärkelser.

Söndagen började med ett klubbmästerskap, KM, på en sällan använd karta i Flemingsberg. Över hundra deltagare tog sig an den bitvis tuffa och kluriga terrängen. Resultat finns här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/45533 . Tack Erik, Göran och co som fixade KM.

Festen på Lida startade med fika på eftermiddagen med över hundra gäster, stora som små. Det var kaffe och god tårta (i klubbens färger såklart). Efter fikat var det dags för lite lek och tävling. Lag bildades och lagen gick sedan runt till tio olika stationer där de möttes av en utmaning. Vad sägs om att bygga högsta tornet av spagetti och marshmallows? Eller rangordna klubbkläder i tidsordning? Eller kanske att gestalta en känd byggnad? Aktiviteten var väldigt uppskattad och vi säger tack till Fredrik Ahnlén och Evelina Östblom som hade fixat detta så bra. Nöjd förstapristagare var Jörgen Hector (individuellt lottade priser). Laget som fick flest poäng var "Tjejerna och Mattias". För poängräkning och bilder från uppdragen finns bifogade filer nedan. 

Under middagen höll ordförande Mats Bern ett välkomstal och lyfte fram hur klubben bidrar till meningsfull sysselsättning och goda relationer. Senare talade även ordförande för Stockholms orienteringsförbund (StOF) Monica Hatlen där hon tackade Snättringe för det fina arbetet klubben bidrar med i Stockholm.

Mellan pasta och kaffe fick vi se en fantastisk modeshow. Kristina och Frida guidade oss genom årtionden med hjälp av viktiga händelser i klubben och tidigare (mer eller mindre snygga) klubbkläder. Modellerna Gustav, Lucia, Brais, Jakob och Isak visade upp klubbkläderna med inlevelse och humor, tack för det!

Till sist delades det ut blomma och diplom till sex nya hedersmedlemmar som tack för mångårigt värdefullt arbete för klubben. De personerna är: Sture Lantz, Björn Salomonsson, Anita Persson, Viviann Andersson, Per Kallhauge och Lennart Bjursäter.

Det delades dessutom ut ytterligare tre utmärkelser till personer som under många år gjort mycket för Snättringe SK. Klubbens eldsjäl; David Hector; klubbens mångsysslare; Stefan Gelius Svensson och ungdomskommitténs ryggrad; Gunilla Kallhauge. Stort grattis till er!

Tack till alla som kom till Snättringes jubileumsfirande och gjorde det till en härlig dag, det är deltagarna som gör festen brukar man ju säga. Tack också till toastmaster Fredrik Starenius som guidade oss genom middagsprogrammet. Fler fina bilder finns att se på bildgalleriet här på hemsidan, fotograf Stina Boräng.

Cecilia, Elisabeth, Anneli och Monica

 

Uppdaterad senast: 2023-06-15 11:34:24 av Anneli Christie

Skapad: 2023-06-14 15:18:48 av Anneli Christie