Swedish League Valdemarsvik lovar gott

Helgen 15-16 april genomfördes årets första Swedish League i skogarna utanför Valdemarsvik. Medel på lördagen, lång på söndagen och 9 Snättringe elitlöpare var på plats. Det ser bra ut för säsongen!

Simon Hector gav knappast sig själv de bästa förutsättningarna på medeln. Han gjorde juniormisstaget att glömma sin definitionshållare i överdragskläderna och lyckades dessutom slå sönder två kompasser på första halvan av loppet. På söndagen fick han till ett tekniskt stabilt lopp och en bra placering bland topp-10.

Jesper Lidmar kvalade under lördagen till sig en plats i yttersta elitgruppen och var under söndagen enstaka sekunder från att ta poäng i Swedish League, i nivå med mycket etablerade löpare.

Våra löpare i senior elit 2 och juniorerna gjorde lopp som visar att vi har ett starkt lag. Satsningen Topp23 2023 ser ut att bära frukt och herrlagets nivå tycks totalt sett högre än förra året. Ett av målen i satsningen är ju att ha fem lag på 25Manna i höst, så nu hoppas vi se många på de kommande tävlingarna.

Elitens nästa mål är Stigtomtakaveln till helgen. Stafetten kommer delvis användas för att testa alternativa laguppställningar inför 10Mila.

På bilden syns Hannes Lindqvist. Hannes visade åter teknisk briljans och imponerar.

 

Skapad: 2023-04-17 20:02:22 av Jörgen Hector