Ludvig Eggöy Markhester inledde O-Ringen med etappseger i H10. Gustav Eggöy Markhester kom på en imponerande 10:e plats i H10.

Långdistans passade Simon

Brons till Simon Hector när han gjorde sin sista individuella start i ett JVM. När långdistansen avgjordes var det de svenska killarna som levererade bäst, båda Simon på pallen. Brons till Hector, Silver till Imark. Slagna av Olli som tog sitt tredje guld.

Nu har sprint och medeldistans sprungits och idag är det vilodag. Imorgon väntar långdistansen och på lördag stafetterna. I sprinten slogs man av hur hård konkurrensen är bland juniorerna, Simon slutade på plats 30 endast 1:06 efter Olli Ojanho som fortsätter imponera. I tjejklassen var det tre som hade högre fart än de ändra. En av dem var svenska Linnéa Golsäter som vann brons.

Medaljchanserna för Simon Hector försvann tyvärr redan på väg mot kontroll 1, vilket även var fallet för flera andra. Bättre gick det för andra svenskar. De andra 4 startande killarna lyckades komma topp 8, Simon Imark knep bronset 1 sekund före en fransman. Bland tjejerna gick Linnea Golsäter bäst och vann silver! Idag är det nya medaljer som delas ut när sprinten avgörs i Tampere.

JVM 2017 med Simon Hector

Idag inleddes JVM med kval i medeldistans. Alla tävlingar går att följa live med GPS och video. Simon Hector gjorde ett mycket stabilt lopp och kom tvåa i sitt kvalheat, sekunden bakom Simon Imark. I samma heat sprang även Jesús som sprang för oss på 10MILA 2016, han gick däremot inte vidare till finalen som avgörs imorgon.

Sensommartrippel

För barn upp till 14 år. Melkers minne, Ungdomsserien del 3 och Charlottendalsläger

Förläng sommarkänslan med orienteringsläger vid vårt torp Charlottendal. Tältning, bad, bastu och kul orientering. Alla barn upp till 14 år är välkomna. Föräldrar är alltid välkomna och är man under 10 år så är det bra om någon förälder sover över.