Tisdag 21/3 startar teknik-tisdagsträningarna för säsongen!

Våren kanske känns lite avlägsen i snön, men den är på väg. Och med den kommer givetvis teknikträningarna på tisdagar! Mycket bra teknikträning från orange nivå och uppåt. Läs mer om hur det fungerar i nyheten, och om det som (kanske) är nytt för i år!

Varje tisdag under säsong (från slutet av mars till slutet av oktober) kör vi teknikträningar. Bra och roliga träningar där du får chansen att träna din orienteringteknik i olika typer av terräng. Eller bara ett läge att få springa orientering! Det är alltid utsatta kontroller och bra, genomtänkta övningar. Vi samlas på olika platser varje vecka så läs mer om hur det fungerar nedan.

För vem? Ja, för alla som vill förstås men framför allt rekommenderat för orange-violett grupp och uppåt. Alla som vill springa en orange bana eller svårare är välkomna. Även veteraner är givetvis välkomna!

Banor? Svarta banor i längderna 9 km ner till 4 km, samt en orange bana på 3-4 km. 

Träningarna har alltid ett genomtänkt moment och ett PM publiceras några dagar innan i kalendern. Det är alltså riktigt bra elit-träningar såväl som för dig som bara vill ut i skogen en stund.

Det är alltid uthängda kontroller, vanligtvis små skärmar men ibland när det är kontrollplock kan det vara snitslar. (Första träningen är natt-OL och då är det reflexstavar)

Nytt för i år är att det satsas lite extra på att den orangea banan ska få en kvalitetshöjning och se till att det är genomtänkt även på orange nivå. Bra, va?

Anmälan? Nej, ingen anmälan utan det är bara att dyka upp! 

Hur funkar det?

SAMLING ÄR ALLTID 18.00. Veckan innan läggs det upp var träningen är någonstans i kalendern, med länk till en vägkarta. Kolla där och läs PM! Sedan är det bara att komma till samlingsplatsen! Målet är att lägga upp träningsplats så fort vi vet och helst redan torsdag kväll men ibland vet vi inte så det kan bli senare.

OBS! Det står redan nu en preliminär plats i kalendern till alla träningar. Den är just preliminär, kolla så att det är uppdaterat med PM- då stämmer adressen.

På plats har ansvarig ledare (oftast David Hector eller Fredric Johansson) kartor. Du hämtar karta hos ledarna där det också finns en närvarolista. Skriv upp dig på närvarolistan och stryk dig från listan när du är tillbaka så vi vet att alla är hemma säkert. 

Ledarna hjälper såklart gärna till så att du kommer igång! Fråga gärna om tekniktips och hur man ska tänka också om ni vill!

Var? Kolla kalendern, det varierar. Vi samarbetar med flera klubbar men för det mesta är träningarna antingen i Huddinge, Botkyrka eller Tyresö. Oftast är det max 20 minuters bilresa från Huddinge C men ibland är det lite längre.

Samåkning? JA! Jättegärna! Samordna gärna er och använd messengerchattar, SMS mm för att samordna! Det går ofta att åka med David från Huddinge C om man säger till och det finns många andra att åka med också!

Träna på annan tid? Det kan finnas massor av skäl till att man inte kan vara med på tisdagar klockan 18.00. Men träningen sitter ute i skogen i en vecka, så du kan få en karta för egen träning. Skriv till David Hector vid intresse.

Frågor eller funderingar: Kontakta David Hector eller en annan valfri ledare så hjälper de er gärna! 

Träningarna sker i samarbete med OK Södertörn, Söders-Tyresö, OK Älvsjö Örby, Tullinge SK och Tumba-Mälarhöjden OK. Södertörn och Söders tränar samtidigt som oss så alltid ett bra läge att träffa andra klubbar också!

Välkomna!

 

Uppdaterad senast: 2023-03-19 10:37:25 av Stefan Svensson Gelius

Skapad: 2021-03-14 16:53:08 av David Hector