SSK tar hem Ungdomsserien 2022

Med minsta möjliga marginal tog ungdomarna hem en välförtjänt totalseger i ungdomsserien. Det var en tight fight med Tullinge SK, men med en rad mycket imponerande lopp på den avslutande sprinten jobbade vi oss slutligen till en vinst! (obs klicka på bilden för uppdaterad text)

Vilken fajt det blev. Årets ungdomsserie avgjordes först när sista löparen kom i mål.

Till finalen hade Snättringe skrapat ihop totalt 5168 poäng och vi låg tvåa med 214 poäng efter Tullinge som ledde med 5382 poäng. På tredje plats låg Järfälla med 4187 poäng, nästan 1000 poäng efter oss.

Finalen var en sprinttävling som gick av stapeln i Skarpnäck. Sprinttävlingar är korta snabba banor i stadsmiljö.
För att öva lite extra på sprint, hade vi någon vecka laddat med en sprintträning i Fullerstaparken och detta verkar gett resultat.

Det blev en tight fight med Tullinge SK och tävlingen avgjordes först när Truls, som sista startande löpare för Snättringe, kom i mål. Med sina 91 poäng säkrade han segern och Snättringe vann årets Ungdomsserie med en marginal på bara 66 poäng!
Det blev en riktigt spännande final med en rad mycket imponerande lopp. Det är tack vare alla ungdomar som startat på någon eller några av ungdomsseriens fyra tävlingar som gjorde det möjligt att vinna finalen. Tack alla som kämpat så hårt under året!

Ungdomsserien består av två kretstävlingar på våren, en regionsfinal i augusti samt den stora finalen i oktober. Under totalt fyra tävlingar har alla klubbens ungdomar kämpat om att dra in poäng till klubben. Under kretstävlingarna och regionsfinalerna kunde varje enskild löpare dra in mellan 5-50 poäng och på finalen kunde man få upp till 100 poäng.

Totalt hade Snättringe 304 starter av totalt 115 ungdomar under alla dessa fyra tävlingar och hela 38 barn startade på samtliga fyra tävlingar. I genomsnitt drog varje tävlande in 23 poäng på de tre första tävlingarna. På finalen, där maxpoängen är det dubbla, drog vi in 55 poäng i genomsnitt per tävlande.