Fredrik och Evelina två av klubbens nyaste medlemmar!

Fredrik och Evelina har hängt med oss ett tag så många känner dem redan, men det passar ändå bra att ställa några frågor nu när de byter till Snättringe. Varmt välkomna!

Två av Snättringes nyaste medlemmar är Fredrik Ahnlén och Evelina Östblom, som är sambos och bor i Västerhaninge. Fredrik har länge varit hängiven orienterare och hängt med oss i flera år efter att han började plugga på KTH och länge bodde ihop med David, så många av oss känner honom redan. Evelina introducerades för orienteringen när paret träffades men har redan hunnit med att springa ett antal tävlingar i öppen klass och vi har setts på tisdagsträningarna. Men det passar ändå bra att ställa några frågor nu när de båda byter till Snättringe. 

 
 
Födda: 
Fredrik: 1994-07-25, Mönchengladbach, Tyskland (Dock helsvensk)
 
Evelina: 1994-07-19, Huddinge 
 
Uppväxta:
Fredrik: Sandviken
 
Evelina: Gävle
 
Tidigare klubb: OK Hammaren
 
Ert första framträdande i Snättringe slutade med seger respektive tredje plats på Stockholm Indoor Cup i den tuffa herrklassen och i SIC Light. Stort grattis till er båda! Vad är er hemlighet med att lyckas på indoor?
 

 
Fredrik: Tack! Jag själv har alltid gillat det tekniska momentet av orientering och att få använda huvudet till att lösa problem, kluringar och pussel. Det passar mig bra och framför allt är det ju så himla roligt att man blir taggad att göra det bra! Rekommenderar dock inte att vara 195 cm lång
 

 
Evelina: Jag är ju generellt bättre på att räkna dörrhål än att läsa på höjdkurvor, men det kanske säger mer om min utomhusorientering. Sen vet jag inte om jag skulle klassa herrklassen som så ”tuff” jämfört med Light-klassen som hade JVM-löpare i startlistan.
 
Terrängen i Gästrikland är känd för att vara Sveriges stenigaste. Längtar ni hem till stenarna när ni springer i Mörtsjön eller Gömmarskogen?
 
Fredrik: Både ja och nej. Det har absolut sin charm med vackra klapperstensfält och mossbeklädda block som man får hoppa mellan, det ger en viss ”tuffhet” och starka fotleder. I teknisk terräng tycker jag det kan bli ytterligare en dimension av utmaning när det dessutom är stenigt. Framför allt så får man en enorm fördel mot alla som inte är vana med stenigt underlag, både i sådan terräng men även för att man upplever ALL annan terräng som lättlöpt! Numera har jag nog dock varit i Stockholm för länge så jag har nog tappat det mesta av den varan och skulle nog mest stappla runt rätt frustrerad…  
 
Evelina: Fördelen med att vara nybliven orienterare är att man hann flytta ifrån Gästrikland innan man började springa i den ogästvänliga terrängen.
 
OK Hammaren har en fin verksamhet och starka meriter. 13:e platsen vid Jukola 1995 kanske ni inte minns, men hur var det att bli 51:a vid 10mila 2016 Fredrik? Och vad är din största merit hittills Evelina? 
 
Fredrik: Ja vi hade några starka år där med ett taggat lag som kretsade mycket runt våra riktigt duktiga österrikiska kompisar. Just 2016 hade vi som målsättning att komma topp 50, realistiskt baserat på tidigare års resultat och bommar. Falun var nästan hemmaplan och även där stenig terräng som passade bra (läs att vi upplevde terrängen som rena tallheden). VI låg med i tätklungan ända tills ut på långa natten och sprang sedan också ganska stabilt, dock med några onödiga tidstapp. Vi missade topp 50 med en placering men var trots allt mycket nöjda. Det var riktigt kul att vara med och kriga om fina placeringar och det slog mig att det inte är så omänskligt svårt att vara där uppe, det bygger mest på bra stabila prestationer under natten.
 
Evelina: 3e plats på SIC och vinst på Viken Indoor, som sagt klart bättre på att räkna dörrhål än att läsa på höjdkurvor! Några meriter i övrigt vet jag inte om jag samlat på mig än, men jag är nöjd med att ha genomfört ett godkänt O-ringen i Norrköping i Challenge Lätt 5 km.
 
Den nya Flemingsbergskartan som ska användas till 25manna i höst har ritats av dig Fredrik och Nils-Göran Olsson. På kartritar-cv:et har du även Nackareservatet och Sätraskogen. Vad är det bästa med att rita kartor? 
 
Fredrik: Jag ritar i snitt 1 dag i veckan och det bästa med det är att få hålla på med sin hobby, på den dagen man väljer ut med mest sol och att få vara utomhus och få frisk luft och motion samtidigt som det är ens jobb. Variationen mot ett kontorsjobb är perfekt och Stockholmsskogarna är, som vi alla vet,  för det mesta riktigt trevliga att vistas i. Sen är jag ju en riktig kartnörd.
 
Evelina du är ju ganska ny i orienterarfamiljen, vad var det som fick dig att börja med orientering?
 
Evelina: Blir man tillsammans med en inbiten orienterare så är det väl oundvikligt att testa, men jag ska inte sticka under stol med att man får en pulshöjare av att se den där orange-vita skärmen i skogen.
 
Varför väljer ni att springa för Snättringe? 
 
Båda: Efter att ha myglat oss med på träningar gratis i flera års tid kändes det som det var dags att ta klivet. Det är en sjysst och välkomnande klubb som vi redan känner flera i. Ska bli kul att få lite mer konkret tillhörighet bland Stockholms orienterare. Sen har ni ju så fina klubbkläder. 
 
Vilken är din favoritträning?
 
Fredrik: Gafflade OL-intervaller med masstart är ju aldrig fel.
 
Evelina: Sprintträning, för det är så nära indoor man kommer.
 
Vad ser du mest fram emot under orienteringsåret 2020? 
 
Fredrik: Ska bli kul att vara med på lite vårstafetter och 10-Mila och Jukola med ett nytt lag och få tävla tillsammans med en ny klubb. 
 
Evelina: Är sugen på första tävlingen i lite riktig vårvärme. 
 
Fetmarkera ditt val:
 
Fredrik:
 
Sprint, Medel, Lång eller Ultralång? 
Dag eller Natt? 
10mila eller Jukola? 
Stålverk (Sandvik) eller träningsvärk (efter tisdagsgympan)?
Bandy i Göransson Arena eller nattpass i Mörtsjön allena? 
 
Evelina:
 
Sprint, Medel, Lång eller Ultralång? (indoor) 
Dag eller Natt? 
10mila eller Jukola? 
Stålverk (Sandvik) eller träningsvärk (efter tisdagsgympan)?
Bandy i Göransson Arena eller nattpass i Mörtsjön allena?
 

Uppdaterad senast: 2020-03-04 13:47:15 av Simon Hector

Skapad: 2020-03-04 13:39:01 av Simon Hector