Teknikträning

Plats:
Brantbrinks IP, Tullinge
Datum:
2018-04-24 (230 dagar sedan)
Tid:
18:00

Tisdagarna under våren innebär teknikträning. Vi samarbetar med flera klubbar i södra Stockholm så platsen varierar. Samling är alltid 18:00. 

Plats: Brantbrinks IP, se karta: https://kartor.eniro.se/m/HWjCB. Räkna med att samlingen är utanför Tullinge SK:s klubbstuga. OBS: Parkeringen vid Brantbrink är förvisso stor men många aktiviteter pågår vid den tiden. Visa hänsyn till de boende i området om ni parkerar på gatorna.

Träningstyp: Självförtroendehöjande fartträning

Beskrivning: Denna vecka är banorna lagda med violett-orange svårighetsgrad. Du får flera vägvalsmöjligheter på de flesta sträckorna som dessutom innehåller tydliga tempoväxlingsmöjligheter. Svårighetsgraden violett (HD15-16) är något mindre tekniskt krävande än blå och svart. Målet är alltså att växla tempo och hålla hög fart på de enkla partierna och sänka farten så litet som möjligt innan kontrolltagningen. Spika allt och ”boosta” ditt självförtroende!

Flera olika banlängder från 4 km till 9,8 km finns att välja på. Tänk igenom vad du ska träna så här nära inpå 10Mila! Vissa formtoppar med en rejäl genomkörare, men de flesta brukar må bra av att köra lite kortare pass så nära inpå tävlingen. Vissa kanske vill köra lite längre eftersom de har en lång sträcka på 10Mila. Välj banlängd efter vad som passar just dig! Om du inte vet, fråga din tränare/ledare om råd.