Vem vill lära känna våra utländska löpare?

Vi har i dagsläget cirka fem utländska klubbmedlemmar som återkommande tränar med oss och tävlar i vårt namn. Vanligast är att de dyker upp i samband med stafetterna, i synnerhet 10Mila. Till årets 10Mila ser det just nu ut som att vi kommer förstärkas av fyra löpare.

 

Flera av fallen grundar sig i att någon klubbmedlem har kontakt och då är boendet i samband med besök enkelt att ordna. Det finns dock undantag och just nu är det aktuellt med Valentin Koziavin.

 

Förutom de återkommande löparna så får vi löpande förfrågningar från löpare som vill träna och kanske tävla med oss. En del förfrågningar är intressanta. I många fall är förfrågningarna förknippade med frågor om boende, ibland handlar det om några veckor, ibland mer. Det har varit svårt för att agera, till stor del beroende av boendefrågan.

 

Frågan om att välkomna löpare som inte bor i närområdet är inte hel enkel och har inte givna svar. Det råder i nuläget samsyn bland de flesta att löpare som medverkar i verksamheten, exempelvis genom att tillföra värde på träningar, också är välkomna på stafetter och tävlingar.

 

Just nu har vi två behov;

 

  1. Valentin behöver boende för perioden 22 februari – 19 mars och även i slutet av april, i samband med 10Mila. Valentin var under förra året här cirka 3 veckor i samband med 10Mila i Göteborg och bodde då i klubbstugan.

  2. Vi behöver beredskap inför kommande förfrågningar som träningskommittéen ser som intressanta.

 

Om du har möjlighet och intresse att ha Valentin som inneboende under någon period, så hör av dig. Det kan handla om några dagar eller veckor, inte nödvändigtvis hela perioden. Det finns möjlighet att ställa motkrav, Valentin kan betala för mat och lite till, dessutom har han tid mellan träningarna och kan säkerligen bidra.

 

Om du kan tänka dig att ha andra inneboende, så hör av dig. Vi sparar intresset och när det blir aktuellt kan vi vara snabba.

 

Prata med Jörgen Hector, jehector@telia.com eller 0737077516

 

Skapad: 2018-02-07 00:25:29 av Jörgen Hector