Norrköpingslägret

Helgen den 12-13:e november hade Snättringe ett läger i Norrköping. Detta är berättelsen om hur det gick till.

Norrköpingslägret 2016

 

Det hela satte av på lördag morgon efter en någorlunda mesig frukost bestående av 2 toasts och mjölk till dricka. Innan vi kunde bege oss söderut behövde vi hämta upp Ella, Cissi och Johan. Bilfärden ner var som väntat inget speciellt men strul skulle vi ju förstås inte klara oss utan. Vi åkte fram och tillbaka medans vi var på telefon med Stefan. Att hitta vägen in var krångligare än vad man kunde trott och det att det stod vägboms skyltar i början av varje väg gjorde det inte lättare.

 

När vi väl hade kommit fram så bar det ut på ett äventyr som bestod mestadels av berg, vatten och sten. Terrängen var fin, lite kallt med allt vatten men det som verkligen gjorde det till ett orienteringspass var ju bergsbestigningen var 10:de minut. Benen fick jobba som bara den. Mjölksyran hade precis lagt sig när man kom till nästa vägg. Själva träningen vad på det sättet att vi delades upp i tre grupper och vi skulle sedan ta oss fram igenom terrängen mot kryssen på kartan. Kryssen visade olika vägval till kontrollen och även passager upp igenom branterna.

 

Efter passet var det pepparkaka och bilfärd till Nais klubbstuga där vi tog oss en välförtjänt dusch tillsammans med en varm bastu för att värma upp kroppen inför resten av dagen. Efter vi hade duschat var det matsäck och chill som gällde vilket ingen hade något emot. När alla hade återhämtat sig och fått mat i magen så var det bara att packa i badkläderna och handduken och sätta sig i bilen.

 

Badet var vad man kunde gissa. Två rutschkanor en stor där fler kunde åka på en gång och en mindre där du åkte ensam. Den stora gula åkte alla ett antal gånger. Antingen stannade du i kanten av banan, åkte rakt ner eller så gjorde du något mittemellan vilket oftast slutade i att du drog ner någon annan med dig. Vi hade även längdhoppstävling i vattnet tillsammans med frihopp från 3:an. När man kände sig klar väntade bastu och dusch beroende på om man ville basta. På vägen tillbaka till stugan var det stopp på Willys så att de som ville kunde köpa godis till kvällen.

 

Morgonen därpå var det uppstigning vid 8:00 för de flesta. Efter påklädning var det dags för frukosten som bestod av gröt, fil och macka med diverse pålägg och sylt. Efter frukostladdningen inför långpasset gjorde alla sig iordning vilket för mig blev att leta efter klocka en tid. Sedan var det iväg.

 

Långpasset var upplagt på ett annorlunda sätt än jag och flera andra var vana vid. Vi blev först uppdelade i grupper och sedan fick vi kartorna som var gafflade. Det var som intervallorienteringen vi har på torsdagarna ibland. Du och din grupp springer iväg och ni träffas sedan 2-3 kontroller senare. Allt gick bra med ett undantag såklart. Det var nämligen hundar utan ägare ute på ängen som skällde som bara den, jag hade då turen att springa runt dem omedvetet men förstås hörde jag dem. Det var mycket flackare än dagen innan. Dock tyckte jag att det var mer bråte och annat jobbigt på marken som gjorde det svårare att ta sig fram. Mot slutet då, jag för övrigt hade träffat på Johan, kunde man känna hur det gick segare och segare men som tur var var det bara en kilometer kvar. Efter ett lyckat långpass var det dags att värma upp fötterna som vid detta laget var genomfrusna. Men efter bastu och dusch kände man sig riktigt stark.

 

Efter ett lyckat läger sätter sig alla både glada och trötta i bilarna och åker hem

 

Tack för mig!

Jakob Tedhamre

 

 

Uppdaterad senast: 2016-11-16 21:20:25 av Stina Boräng

Skapad: 2016-11-16 21:04:29 av Anna Tedhamre